"In ruim 40 jaar uitgegroeid tot de beste groenteman van Nederland"

Dick en Jannie de Lange zijn in december 1968 begonnen met hun groentewinkel in Zwartsluis. Terwijl Jannie in de winkel stond, vente Dick door de straten om zo zijn producten te verkopen. Later is Dick gestopt met venten omdat de winkel drukker werd. Met een klein beetje personeel waren ze druk van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Elf jaar later werd de winkel geheel verbouwd en gemoderniseerd. Zo groeiden we steeds verder uit. Dick had elke dag vroeg zijn winkel klaar om vervolgens richting de veiling te vertrekken voor groente en fruit. Ook haalde hij fruit uit de Betuwe. Tegenwoordig wordt de groente en fruit elke dag door drie groothandels gebracht. Bovendien halen wij de andijvie, sla, tomaten, komkommers, witlof, prei en asperges bij onze eigen telers vandaan.

Overname door Jacco en Wout

Opnieuw werd de winkel verbouwd en gemoder- niseerd. Jacco de Lange (zoon van Dick en Jannie) en Wout Timmerman (schoonzoon van Dick en Jannie) namen de winkel in 2003 over. Jarenlang hebben we onze klanten zelf bediend achter de toonbank, later zijn we overgegaan op zelfbediening. Maar nog steeds staan wij altijd klaar voor een helpende hand of passend advies.


Beste groenteman van Nederland

Jarenlang waren wij onderdeel van de Stichting De Echte Groenteman. In 2005 zijn wij echter overgegaan naar EETidee. In datzelfde jaar is de winkel opnieuw veranderd en verbouwd. Vol trots vertellen wij u dat dit ons, 40 jaar na oprichting, de titel 'Beste groente man van Nederland' heeft opgeleverd!


Samen opzoek naar lekkere en unieke producten

In maart 2011 hebben 15 vooruitstrevende en vernieuwende speciaalzaken, in de groente- en fruitbranche, de armen in één gesloten. De zogenaamde groep Business Partners in Fresh zoekt gezamenlijk naar de beste producten die Nederland te bieden heeft. Zo is bijvoorbeeld de introductie van de cherry potatoes tot stand gekomen. Het lekkerste krielaardappeltje van Nederland!

Nieuwe naam en locatie

In 2013 hebben we het uitdagende besluit genomen om onze oude vertrouwde winkel aan het Buitenkwartier in te ruilen voor het pand van de voormalige Rabobank. Een dik jaar verder heeft ons dat gebracht tot een splinternieuwe winkel die op een feestelijke novemberavond is geopend door Dick de Lange en zijn kleinzonen Mark en Stijn. In deze ruime winkel willen wij u nóg meer van onze verse producten laten genieten. Overigens is niet alleen de locatie veranderd, maar op de gevel pronkt ook een andere merknaam. Vanaf heden gaan we namelijk door het leven als De Groentemannen.


Alles nieuw, behalve de smaak

Maar hoeveel er ook verandert, aan één ding hoeft u niet te twijfelen. Onze smaakpupillen blijven onverminderd kritisch. Want welk assortiment we ook samenstellen, we bieden u altijd de meest verse en lekkere producten. Kwaliteit en smaak gaan bij ons immers al jaren samen. Wilt u meer van onze nieuwe winkel zien? Bekijk dan onze fotogalerij of kom gezellig langs!