Verse & smaakvolle recepten Inspiratie voor in de keuken

Ons hart gaat sneller kloppen van verser, smaakvoller, gezonder en gevarieerder eten. Om jou daar ook deelgenoot van te maken bieden we wekelijks een heerlijk recept aan die zorgvuldig is samengesteld door De Bigondier. Eet smakelijk!

Ananas trifle met pure tony chocolonely

Ananas trifle met pure tony chocolonely

Tropische temperaturen vragen om een tropisch fruit! Met dit heerlijke weer is het toch superfijn om een verfrissend toetje te eten? Dit kan alleen of...

Marrokkaanse gehaktballen met aubergine en parelcouscous

Marrokkaanse gehaktballen met aubergine en parelcouscous

In de afgelopen twee jaar ben ik veel meer gaan koken met de aubergine. Ik wist nooit echt goed wat ik er mee moest doen en thuis aten we hem ook niet...

Geroosterde Parmezaanse sperzieboontjes met wild zwijnhaas medaillons

Geroosterde Parmezaanse sperzieboontjes met wild zwijnhaas medaillons

Sperziebonen kun je op zo ontzettend veel manieren klaar maken! Iedereen kent de gekookte variant wel, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Mijn...

Zomerse burger met gegrilde kweepeer

Zomerse burger met gegrilde kweepeer

Een ‘vergeten’ fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. In Nederland wordt het ook wel kwee of kweeappel genoemd. Rauw is een kweepeer veel te h...

Carrotbread met roomkaas frosting

Carrotbread met roomkaas frosting

De bospeen is een veelzijdige groente die je op diverse manieren kan bereiden. Ik gebruik hem dit keer om te bakken! Iedereen kent tegenwoordig de be...

Little gem en wilde perzik salade met crispy chicken tenders

Little gem en wilde perzik salade met crispy chicken tenders

Deze salade, gebaseerd op de food scene uit San Fransico, heeft diverse smaaklagen waardoor je niet uitgegeten raakt. De verfrissende wilde perzik con...

Groene asperge plaattaart met zachte mosterd soep

Groene asperge plaattaart met zachte mosterd soep

Een nieuwe week, dus een nieuw recept. DEze week staat de groene asperge centraal en ook deze groente is dit keer te vinden in de 'Zak van gemak', Opr...

Raapstelen stamppot met (zoete) aardappel, pastinaak en slow roasted Porkbelly

Raapstelen stamppot met (zoete) aardappel, pastinaak en slow roasted Porkbelly

Raapstelen! Een echte voorjaarsgroente die rijk zijn aan ijzer en vitamine C. Raapsteeltjes hebben over het algemeen een pittige smaak en hebben wat w...

Risotto met tuinbonen en lams-chipolata worstjes

Risotto met tuinbonen en lams-chipolata worstjes

Het is weer volop het tuinbonen seizoen. Daarom zaten deze bonen dit keer in de 'Zak vol van gemak' en ging ik hier enthousiast mee aan de slag. Tot o...

De Groentemannen citroen sinaasappel
Ook topkoks gaan voor het lekkerste