Groenteman met ster Een uitdagende verkiezingsstrijd


Sinds 2016 organiseert de brancheorganisatie AGF Detailhandel Nederland (ADN) de verkiezing Groenteman met Ster. Deelname aan deze verkiezing is elk jaar weer een uitdaging. Een mooi toetsmoment om te kijken hoe we er kwalitatief voor staan ten opzichte van onze collega’s. Tot nu toe slepen we elk jaar weer de maximale drie sterren binnen.

Sterrenbeoordeling

Een ster staat voor kwaliteit. Alleen ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken die zich onderscheiden door uitstekende prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid kunnen een 1-, 2- of 3-sterrenbeoordeling behalen. Om te kunnen deelnemen aan de verkiezing moet een winkel aan alle wettelijke bepalingen voldoen, van CAO tot hygiënecodes en van arbobeleid tot allergenenregels.

Professionele jury

In een uitvoerige rapportage beschrijft een professionele jury van AGF wat goed gaat en wat beter kan. De focus ligt hierbij op beleving, uitstraling, hygiëne, commercialiteit en klantvriendelijkheid. Een ster reikt het AGF pas uit als een ondernemer op al deze onderdelen goed scoort. U zult dus vast wel begrijpen dat we er stiekem best wel trots op zijn dat we nu al een aantal jaar op rij met drie sterren beloond zijn.

Beste van Nederland

De verkiezing Groenteman met Ster volgt in 2016 de landelijke verkiezing van ‘De Beste Groenteman van Nederland’ op. Ook aan die verkiezing doen we vaak mee. In 2004, 2005 en 2007 mogen we ons de beste groenteman van Noord-Nederland noemen. In al die jaren komen we bij de landelijke verkiezing steeds een (knoflook)teentje tekort. Maar in 2008 gaat de titel Beste groenteman van Nederland wel mee naar Zwartsluis!

De Groentemannen
De Groentemannen
Je gaat toch ook voor het lekkerste?
cross filter half-arrow menu-dropdown plus facebook instagram linkedin twitter youtube