Hoera, het nieuwe aspergeseizoen gaat van start!

Pasen staat voor de deur. En dat is goed nieuws voor alle aspergefans, waaronder wij! Want rond Pasen start steevast het nieuwe aspergeseizoen. Witte asperges, welteverstaan. Want groene zijn het hele jaar verkrijgbaar. De witte exemplaren vinden wij alleen toch net iets lekkerder. Mits je ze goed bereidt! Wij geven je graag een aantal tips en achtergrondinfo.


Waar moet je op letten bij de bereiding van witte asperges?

Witte asperges moet je schillen, in tegenstelling tot de groene. En vooral goed schillen! Het is belangrijk om de hele schil te verwijderen, anders smaakt je maaltijd echt niet meer. Daarom hebben wij sinds kort een nieuwe schilmachine, die helemaal aan de (hygiënische) eisen van deze tijd voldoet. We zien het dan ook echt als specialisme. Als je asperges bij ons koopt, schillen wij ze desgewenst gratis voor je!

Waarom is een goede verpakking voor witte asperges belangrijk?

Met alleen goed schillen, ben je er nog niet. Ook de verpakking is erg belangrijk. Asperges produceren namelijk zwavelhoudende stoffen. Daardoor ruikt je urine achteraf ook wat anders dan anders. ;-) Wij geven de asperges mee in een speciale, langwerpige verpakking waaruit die stoffen kunnen wegstromen. Geschilde asperges moet je normaal gesproken dezelfde dag of uiterlijk de dag erop eten. Maar in onze verpakking kun je ze vijf dagen bewaren. Een ander voordeel is dat op onze verpakking precies staat hoe je ze bereidt. Kind kan de was doen!

Goede en verse asperges zingen voor je!

Van wanneer tot wanneer loopt het aspergeseizoen?

Het aspergeseizoen begint jaarlijks rond Pasen en duurt tot de langste dag van het jaar (21 juni 2021). Maar witte asperges komen steeds eerder op de markt. Meestal worden ze in de buitenlucht geteeld, maar tegenwoordig gebeurt dat ook in kassen. Een nadeel van de vroege komst is dat een gat kan ontstaan tussen het moment dat de eerste asperges beschikbaar zijn en die van de buitenteelt. Wij adviseren dan ook om vooral nú asperges te eten, op het moment dat ze er daadwerkelijk zijn!

Hoe weet je wat goede en verse asperges zijn?

Wanneer ze zingen! Dat klinkt misschien vreemd. Maar als je een aantal goede asperges tussen je handen tegen elkaar wrijft, maken ze een zingend geluid. Dan zijn ze op hun lekkerst!

Geniet vooral nu van de smakelijkste witte asperges.

Wat je bij ons nog meer vindt op aspergegebied?

Wij hebben ook heerlijke aspergesalades en -maaltijden. En natuurlijk allerlei aanverwante producten, zoals ham en Hollandaisesaus. Kom daarom snel naar De Groentemannen. Geniet vooral nu van de smakelijkste witte asperges. Het seizoen is weer voorbij voordat je het weet!

cross filter half-arrow menu-dropdown plus facebook instagram linkedin twitter youtube