HAAL JE CULINAIRE BBQ-HART OP BIJ DE GROENTEMANNEN!

Ben jij ook zo’n barbecueliefhebber? Dan kun je met dit zomerse weer je culinaire hart ophalen! Geniet van de lekkerste BBQ-gerechten, waar wat ons betreft groenten en rauwkostsalades ook zeker onderdeel van uitmaken. Inspiratie nodig? In samenwerking met De Bigondier presenteren wij heerlijke recepten, die je ook met gemak op de barbecue bereidt.


Of je nu een authentieke houtskoolbarbecue hebt of een uitgebreide buitenkeuken op gas: er is veel mogelijk op BBQ-gebied. “Wij gaan natuurlijk als Groentemannen niet op de stoel van de slager zitten”, vertelt Jacco. “Daarvoor kun je uiteraard terecht bij onze overbuurman Slagerij Dick Bruintjes. Maar met groenten en salades maak je jouw barbecuecreaties helemaal compleet!”

De meest kleurrijke groentespiesen

Als voorbeeld noemt Jacco suikermais. “We zien een duidelijke toename in populariteit. Hetzelfde geldt voor portobello; een grote kastanjechampignon. Deze kun je heerlijk vullen met bijvoorbeeld geitenkaas en honing.”

Met groentespiesen kun je het zo kleurrijk maken als je zelf wil! “Denk aan champignon, courgette, een lekker (bos)uitje en paprika”, aldus Jacco. “Ook gegrilde groenten, bijvoorbeeld aubergine en paprika, zijn erg populair. Combineer het met heerlijke Roseval-aardappelen uit de oven of gepofte aardappelen in folie.”

Ontdek onze rauwkostsalades

Ook onze gezonde rauwkostsalades kunnen natuurlijk niet ontbreken tijdens een BBQ-zomeravond. “Omdat we ze verpakken in bakjes van 200 a 250 gram kun je heel makkelijk de lekkerste combinaties samenstellen”, legt Jacco uit. “Zowel vegetarisch als met vlees. Denk bijvoorbeeld aan onze gouwe-ouwe Huissalade, de Ei van Columbussalade, Crispysalade of Beenhamsalade. Allemaal op yoghurtbasis gemaakt in eigen huis. Heerlijk toch? Diverse salades zijn glutenvrij.”

Bezoek onze winkel!

Meer weten over de lekkerste barbecuegroenten en -salades? Bezoek onze winkel en we helpen je graag verder! Of kijk hier voor De Bigondier-recepten.

cross filter half-arrow menu-dropdown plus facebook instagram linkedin twitter youtube