Onze partners (fr)uitgelicht: Kalter Aardbeien uit IJsselmuiden

Zonder onze groente- en fruitleveranciers zijn wij als een aardbei zonder kroontje. Daarom zetten we ze graag in de spotlights, in onze rubriek ‘Partners (fr)uitgelicht’. Dit keer vragen wij je aandacht voor de lekkerste aardbeien van Nederland: Kalter Aardbeien uit IJsselmuiden!


‘Support your locals’ is een motto dat ons nauw aan het hart ligt. Daarom kopen wij onze aardbeien ook direct in bij Kalter, een teler in de regio. Maar de korte afstand is zeker niet de enige reden! “Zij beschikken over een heel stabiel aardbei-ras (Sonsation) dat het hele seizoen door lekker is”, vertelt Groenteman Wout. “Daar komt bij dat deze aardbeien lang goed blijven en een perfecte uitstraling hebben.”

Duurzaam en met aandacht

Kalter teelt zijn aardbeien duurzaam en met toegewijde aandacht in zijn kas in IJsselmuiden. “Je proeft echt dat het aardbeien met klasse zijn”, legt Wout uit. “Je betaalt er misschien iets meer voor, maar dan heb je ook echt wat. Het zijn geen aardbeien die je na twee dagen in huis alweer kunt weggooien. Door de manier van telen zijn ze lang houdbaar!”

De beste aardbei-tips

We geven ook graag nog enkele aardbei-tips:

  • Eet aardbeien altijd op kamertemperatuur, dan zijn ze namelijk het lekkerst.
  • Was aardbeien altijd met het kroontje er nog aan, zodat ze geen water opzuigen. Zo blijft de smaak het langst goed!
  • Eet je aardbeien niet direct op? Bewaar ze dan in de koelkast.
  • Wist je dat aardbeien en rabarber perfect samengaan? Ook maak je met aardbeien een zomerse taart. Of combineer ze met vanille-ijs of advocaat.

Zelf uitproberen hoe lekker de aardbeien van Kalter zijn? Breng een bezoek aan onze verswinkel of bestel ze online. Tot ziens bij De Groentemannen!

cross filter half-arrow menu-dropdown plus facebook instagram linkedin twitter youtube